تهیه چک لیست طراحی سایت یکی از مهم ترین گام های طراحی سایت است. طراحی وبسایت به عنوان کاری پیچیده، نیازمند کار کردن همزمان چندین مولفه و بخش متفاوت اما مرتبط به هم است. به منظور آسان تر کردن کارها، ما یک چک لیست طراحی سایت شامل 10 نکته ضروری که هنگام طراحی سایت باید کاملا مورد توجه قرار گیرند را آماده کرده ایم. در ادامه به مرور این نکات می پردازیم.

ایمن کردن دامنه و راه اندازی SSL در چک لیست طراحی سایت

ایمن کردن دامنه و راه اندازی SSL در چک لیست طراحی سایت، از موارد حیاتی برای هر وب سایتی است. SSL یا Secure Sockets Layer، یک پروتکل امنیتی برای ارتباطات اینترنتی است که از طریق رمزگذاری اطلاعات، از حملات نفوذی و دزدیده شدن اطلاعات کاربران جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، اطمینان حاصل می‌شود که کاربران به صورت امن از سایت استفاده می‌کنند. همچنین، جایگزینی آدرس HTTP با HTTPS، نشان می‌دهد که وب سایت دارای یک گواهینامه SSL است. این موضوع اعتماد کاربران به سایت را بالا می‌برد و برای سئو سایت هم بسیار مهم است. بنابراین، ایمن کردن دامنه و راه اندازی SSL در چک لیست طراحی سایت باید بطور جدی مورد توجه قرار گیرد.

بهتر است نام دامنه خود را در اسرع وقت تهیه کنید. برای مثال، اگر شما قصد طراحی سایت آژانس مسافرتی را دارید، باید نام دامنه ای که انتخاب می کنید، با نام آژانس مسافرتی شما هماهنگ باشد. اگر نام دامنه مدنظر شما، توسط شخص یا گروه دیگری ثبت شده باشد، ممکن است دیگر هیچ وقت نتوانید آن را به دست بیاورید. با افزایش آمار ثبت دامنه ها، اگر بیش از حد صبر کنید، ممکن است مجبور شوید برای ثبت دامنه ای کوتاه، هزینه بسیار زیادی پرداخت کنید.

نکته مهم دیگر، توجه به گواهینامه های SSL است. گوگل از این گواهینامه ها به عنوان معیاری برای تعیین رتبه وبسایت استفاده می کند، بنابراین استفاده از SSL در وبسایت، باعث تقویت آن می شود. علاوه بر آن، بسیاری از وبسایت های تجاری و فروشگاهی هنوز از SSL استفاده نمی کنند. این می تواند به سئوی سایت شما و برتری آن نسبت به رقبا کمک کند.

انتخاب هاستینگ و فضای ذخیره سازی عالی در چک لیست طراحی سایت

با توجه به پروژه و نوع وبسایتتان، باید گزینه های مناسبی برای هاستینگ و فضای ذخیره سازی فایل ها و اسکریپت های وبسایتتان انتخاب کنید. در طول مرحله توسعه و کدنویسی، طبیعی است که سایت را به صورت آفلاین در لوکال هاست، یا فضایی که در دامنه دیگری میزبانی می شود تست کنید.

اما بهتر است پس از این مرحله (یا در اسرع وقت) گزینه های هاستینگ و ذخیره سازی را تنظیم کنید. توجه به این نکته بسیار مهم است زیرا هاستینگ وبسایت شما باید به اندازه کافی فضا داشته باشد که بتواند اسکریپت ها و فناوری مورد استفاده شما را مدیریت کند. به عنوان مثال اگر از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده می کنید، باید از سرور هاستینگی استفاده کنید که به شما این امکان را میدهد که وردپرس را روی سرور نصب و اجرا کنید.

توجه به بهینه سازی سئو در چک لیست طراحی سایت فروشگاهی

احتمالا وبسایت فروشگاهی شما زمانی بسیار موفق خواهد بود که برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد. حتما به سرعت لود صفحات، آنالیز، انتخاب کلمات کلیدی مناسب و سایر ملاحظات سئو دقت کنید. کلید اصلی این بخش، انجام تحقیق است. سعی کنید اطلاعاتی درمورد بهینه سازی موتورهای جستجو بخوانید و چک لیست طراحی سایت خود را بر این اساس برنامه ریزی کنید.

استفاده از اسکریپت و زبان برنامه نویسی مناسب در چک لیست طراحی سایت

چک لیست طراحی سایت

بسته به نیاز پروژه خود، باید اسکریپت ها و زبان هایی که برای کدنویسی استفاده می کنید را برنامه ریزی کنید. این بخش به اسکریپت ها و زبان هایی که شما یا طراح وبسایتتان با آن راحت هستید نیز بستگی دارد. به عنوان مثال اگر مهارت جاوا اسکریپت شما مثال زدنی است، می توانید از JS استفاده کنید. به طور مشابه، اگر کاربر فعال وردپرس یا دروپال هستید، زبان انتخابی شما می تواند PHP باشد.

برنامه ریزی در چک لیست سایت

توسعه وبسایت یک فرایند مجزا نیست. پروژه شما هر چه که باشد، نیازمند سطحی از تخصص طراحی سایت است. حتما با توسعه دهندگان سایتتان صحبت کنید و بر اساس آن پروژه خود را برنامه ریزی کنید. برای مثال اگر پروژه شما کدنویسی یک قالب وردپرسی است؛ مطمئن شوید که فایل های PSD در اختیار کدنویسان قرار گرفته است تا کل تیم همزمان با هم کار کنند و بتوانید مطابق با چک لیست سایت خود پیش بروید.

استفاده از ابزارهای خارجی در چک لیست طراحی سایت

هیچ  کمبود و نقصی در ابزارها و خدمات شگفت انگیزی که بتوانید برای توسعه و بهبود توسعه وبسایت خود استفاده کنید وجود ندارد. به عنوان مثال اگر نیاز به ارسال منظم ایمیل به مشتریان و کابران خود دارید، می توانید از MailChimp یا Mandrill استفاده کنید.

فهرستی از ملزومات و وظایفی که پروژه توسعه وبسایت شما به آن نیاز دارد و فهرستی کوتاه از ابزارها و خدماتی که برای انجام آن ملزومات نیاز دارید تهیه کنید. با استفاده از ابزارهای خارجی در توسعه وبسایت خود، می توانید حجم کاریتان را کاهش دهید و در زمان خود نیز صرفه جویی کنید.

استفاده از نقشه سایت XML برای چک لیست طراحی سایت

ایجاد و حفظ نقشه سایت XML یک وظیفه حیاتی برای استراتژی سئوی شما است. بدون نقشه سایت، وبسایت شما به سادگی ایندکس نمی شود زیرا موتورهای جستجو نمی توانند به درستی آن را کراول کنند. مطمئن شوید که نقشه سایت XML نکته کلیدی در چک لیست طراحی سایت شما است.

ایجاد استراتژی مدیریت خطا در چک لیست طراحی سایت

حتی بهترین کدنویس ها هم ممکن است گاهی اوقات با خطاها و باگ های بزرگ دست و پنجه نرم کنند، بنابراین هیچ راه فراری از خطاهای احتمالی ایجاد شده در کدهای شما وجود ندارد. هنگامی که خطا یا اشکالی در کدهای شما ظاهر می شود، باید بتوانید به راحتی با آنها مقابله کنید و مشکل را در اسرع وقت برطرف کنید تا پروژه شما آسیب نبیند. توسعه وب یک فرایند مداوم است و حتی اگر امروز بتوانید یک ابزار یا وبسایت عالی را کدنویسی کنید، باید بتوانید در آینده آن را به روز کنید و از آن نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید : چک لیست سئو سایت

ایجاد استراتژی مدیریت فایل برای چک لیست طراحی سایت

اینترنت از فایل ها تشکیل شده است و فایل های بسیار زیادی در پروژه توسعه وبسایت شما نیز وجود دارند. برخی از فایل ها باید به صورت عمومی قابل مشاهده باشند، در حالی که برخی دیگر باید پنهان باشند یا فقط توسط مدیران سایت قابل مشاهده باشند.

برای جلوگیری از بروز مشکلات امنیتی، مطمئن شوید که از مجوزهای فایل به درستی مراقبت می کنید. همچنین مطمئن شوید که فایل هایتان را به درستی نام گذاری کرده اید. به تصاویر و سایر اسناد باید اسامی خوانا و مناسب داده شود تا موتورهای جستجو بتوانند آنها را ایندکس کنند. علاوه بر این، تگ های alt را در تصاویرتان فراموش نکنید.

بهینه کردن تنظیمات امنیتی در چک لیست طراحی سایت

تنظیمات امنیتی برای توسعه وبسایت بسیار مهم هستند. بدون استراتژی امنیتی مناسب، وبسایت شما در برابر هکرها و سایر کاربران مخرب، آسیب پذیر خواهد بود. هر روزه میلیون ها وبسایت، به دلیل تکنیک های امنیتی ضعیف (قوانین نامناسب دسترسی به فایل ها، نرم افزاهای قدیمی، مدیریت نامناسب و غیرمسئولانه محتوا و کدگذاری ضعیف) در معرض خطر قرار می گیرند.

هنگام برنامه ریزی چک لیست طراحی سایت و تعیین نقشه راه برای پروژه خود، مطمئن شوید تمام ملاحظات امنیتی را به درستی رعایت کرده اید تا پروژه شما به دلیل مشکلات امنیتی به خطر نیفتد.

به طور کلی چک لیست طراحی سایت شامل موارد زیر است:

1. تعیین هدف و مخاطبان سایت
2. جمع آوری محتوا و تصاویر
3. طراحی لوگو و برندینگ سایت
4. انتخاب قالب و طرح بندی صفحات
5. طراحی صفحه اصلی و صفحات دیگر
6. ایجاد منوی ناوبری و فهرست صفحات
7. اضافه کردن فرم تماس و ایمیل
8. اضافه کردن ابزارهای ارتباطی مانند شبکه های اجتماعی
9. ایجاد صفحات محصولات و خدمات
10. اضافه کردن صفحات درباره ما و تماس با ما
11. ایجاد صفحات بلاگ و اضافه کردن محتوای جدید
12. تست و ارزیابی سایت
13. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
14. انتشار سایت و تبلیغات آن
15. پشتیبانی و به روزرسانی سایت

آیا مواردی برای اضافه کردن به این چک لیست طراحی سایت سراغ دارید؟ آنها را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

keyboard_arrow_up